Кол център за пробното преброяване започва работа на 20 април, телефонът е 02 9078 430

Националният статистически институт открива специален кол център за пробното преброяване, което ще се проведе електронно от 20 до 30 април. От понеделник, 20 април, хората от цялата страна ще могат да задават въпросите си по преброителната карта на тел. 02 9078 430. Експертите ще имат техническа възможност да отговарят на над 40 обаждания едновременно в периода от 8 часа до 20 часа всеки ден, включително през почивните дни.

Пробното преброяване е своеобразна „генерална репетиция“ за същинското преброяване, което ще се проведе през януари догодина. Такова преброяване ще има в целия Европейски съюз.

Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април, като всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира на www.e-census2021.bg и да преброи себе си и семейството си.

Преброителната карта ще може да се попълва само от територията на България с помощта на различни устройства – компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони. Достъпът до нея ще е денонощен.

Чрез пробното преброяване ще се тества както преброителната карта, така и приложението за събиране на данните.

Включи се, защото си важен!